fbpx

Cum il prezinti pe taticul vitreg?

Please select a featured image for your post

Indiferent de motivul pentru care ai ramas fara partener (fie el sot, fie iubit) si chiar daca nu esti singura, avand unul sau mai multi copii, asta nu inseamna ca nu mai ai dreptul sa fii fericita ca femeie. E normal sa iti doresti sa ai un barbat alaturi in fiecare zi si noua ta relatie nu e sortita esecului de la bun inceput, asta daca stii sa il prezinti copiilor si ii ajuti sa il accepte iar pe el il ajuti sa se integreze in familia ta. Nu toate povestile trebuie sa se desfasoare dupa scenariul din Cenusareasa, tatal vitreg nu e neaparat urat de copii si nici copiii persecutati de tatal cel vitreg si rau.

Pune-ti planul la punct. Prima intalnire dintre noul tau iubit si copii nu trebuie in niciun caz sa fie una intamplatoare, ci una bine gandita. Copiii trebuie sa il priveasca intr-o lumina buna, sa intre in viata lor la momentul potrivit, astfel incat sa fie apreciat pentru ceea ce este el ca persoana si nu privit ca si uzurpatorul care vrea sa ia locul tatalui sau a figurii masculine importante din viata copilului. In stabilirea strategiei trebuie sa ai in vedere toate partile implicate: tu, el, copiii, sa te preocupi de confortul psihic al fiecaruia si sa ii asculti pe fiecare in parte.

Citeste si:  Renunta la complexe

Faceti activitati in comun. Nu te astepta ca totul sa mearga struna de la bun inceput. Trebuie sa le dai ocazia sa se apropie incetul cu incetul. Incepe cu o activitate distractiva in primul rand pentru copii si subliniaza faptul ca a fost ideea lui sa mergeti la circ, in parc sau la film. Astfel, copiii vor fi atrasi de locatie si vor da mai putina importanta noului venit. Prima intalnire nu trebuie sa aiba loc in casa, pentru ca micutii isi vor simti spatiul invadat si nu va mutati impreuna pana cand nu simtiti ca sunteti toti impacati cu situatia si mai ales ca va cunoasteti destul de bine reciproc.

Sedintele de familie. Chiar daca nu va face placere sa stati toti la aceeasi masa si sa discutati deschis despre toate problemele care va macina si nemultumirile aparute, este mai bine sa vorbiti decat sa evitati comunicarea si confruntarea. Discutia nu trebuie sa inceapa cu „eu sunt mama, eu v-am facut pe voi, nu voi pe mine si deci il acceptati in familie si punct”. Dimpotriva, copiii trebuie consultati. Sigur ca nu vei accepta replici de genul �nu imi place pentru ca nu imi place�, dar incurajeaza comunicarea si dezbaterile constructive. Sedintele nu trebuie sa il aiba numai pe el ca si subiect principal, ci si subiecte care ii au pe copii in rolul principal: unde merg in vacanta, scoala, prietenii, iesirile in weekend etc.

Citeste si:  Cand stim ca relatia de cuplu nu mai merge?

Pastreaza cateva constante in viata ta. Perioada de tranzitie dupa pierderea partenerului sau dupa o despartire este o perioada la fel de grea pentru copii ca si pentru tine, asa ca e important sa pastrezi cateva constante in viata lor, cum ar fi rutina zilnica: mersul la scoala, activitatile extrascolare pe care le desfasurau dar si persoanele cu care erau obisnuite: bunicii, rudele, prietenii etc.

Copiii vor aprecia daca in timp ce incerci sa il introduci in familie pe noul tau partener nu vei incerca sa ii desparti sau sa ii indepartezi de tatal lor. Nu vorbi urat despre el in fata copiilor ci dimpotriva, spune-le ca faptul ca voi doi nu va mai iubiti nu influenteaza cu nimic relatia pe care ei o vor avea cu el, la fel cum faptul ca tu iubesti din nou, un alt partener, nu influenteaza relatia dintre ei si tine.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.