Dragoste la birou

Please select a featured image for your post

Un subiect destul de delicat, as spune, dar nu tragic. Desi ne straduim sa facem o diferenta clara intre viata privata si cea profesionala si majoritatea articolelor de specialitate ne recomanda sa facem asta pentru a ne asigura o viata echilibrata, tie ti s-a intamplat sa nu faci asa, ci dimpotriva, sa amesteci viata profesionala cu cea personala si te-ai indragostit de un coleg de birou. Ce e de facut pentru ca totul sa mearga bine? Comporta-te natural! Aceasta este una dintre regulile de aur pentru ca totul sa mearga bine si pentru a te bucura in liniste atat de viata intima cat si e cariera. Inca de la bun inceput, fie ca in firma se stie sau nu de relatia voastra, fie ca politica firmei accepta sau nu cupluri si deci trebuie sa tineti relatia voastra ascunsa, un lucru e cert: treaba merge ca pe roate atunci cand te comporti natural. Separa pe cat posibil viata ta personala de cea la birou si daca iubitul iti e coleg, cel mai firesc este sa va purtati la job exact ca si doi veritabili colegi.
Fara favoritisme, fara flirturi si mai ales concentrandu-va pe ce aveti de lucru. Atunci cand va faceti bine treaba si pastrati decenta, nu veti da nimanui de banuit. O data gata programul de lucru, schimba la 180 de grade atitudinea! Acasa fii iubita perfecta si nu mai aminti nimic legat de job.
Citeste si:  E socrul mai tolerant ?
Iubitul meu, asociatul meu. Atunci cand un cuplu deja bine inchegat ajunge sa isi deschida o afacere impreuna, putem vorbi in continuare despre dragostea la birou. In general, intr-o astfel de situatie ajunge un cuplu care este deja matur si care se bazeaza nu doar pe dragostea pasionala, ci pe increderea si experienta acumulata impreuna. O astfel de dragoste se maturizeaza, creste si se implineste atunci cand cei doi fac o afacere impreuna, prezenta partenerului le ofera confort psihic, sustinere in luarea deciziilor cele mai bune si mai ales se creeaza un front comun, amandoi vaslesc la aceeasi barca si asta nu poate decat sa ii uneasca si mai mult.
Citeste si:  Parfumul lor
Pentru cuplurile care nu sunt foarte bine inchegate, a lucra impreuna poate fi o adevarat provocare. Sunt multe circumstantele in care un cuplu abia format sau recent format ajunge sa lucreze impreuna. Pentru cei care au pornit cu dreptul in relatie si au intentii serioase alaturi de partener, poate fi foarte placut, aceasta experienta ajutandu-i sa descopere noi fete ale relatiei, sa aprecieze mai mult partenerul pentru ceea ce este, inteligenta si competentele pe care le are. Daca relatia dintre cei doi este doar la inceput, munca impreuna ii poate coplesi, in ideea in care spatiul biroului era o portita de iesire, de aer fresh, departe de relatia in care nu vrei inca sa te implici prea tare. Chiar daca sunt atrasi se parteneri, ei nu doresc sa petreaca atat de mult timp impreuna. Acest lucru este oarecum firesc si lucrurile nu trebuiesc fortate, ci lasate sa isi urmeze cursul normal. In acest caz, poate ar fi mai bine ca unul dintre ei sa renunte… fie la relatie, fie la job, daca isi simte amenintata independenta.
Citeste si:  Cum sa recuceresti partenerul care te-a inselat
Fii prevazatoare! Inainte de a incepe o relatie cu un coleg de birou, gandeste-te tot timpul la eventualele consecinte. Nu zice nimeni sa faci ca in povestea cu drobul de sare si sa pui raul inainte, insa nu strica sa fii rationala si sa te gandesti exact ce implicatii va avea relatia, cum va va afecta prestanta la locul de munca, ce sanse are sa se transforme intr-o relatie serioasa si in ce masura merita sa iti risti jobul pentru o aventura. Raspunzand la aceste intrebari poti sa decizi mult mai usor ce decizie trebuie luata si sa ti-o asumi ca atare.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.