Care sunt ingredientele unei armonii in familie?

Familia in armonie

Familia reprezinta primul mediu organizat in care este angajat individul si tot ea are cea mai indelungata influenta asupra devenirii omului. Teoretic – si in majoritatea cazurilor si practic – aceasta institutie se bazeaza pe alegerea reciproca a partenerilor de viata, isi are originea in casatorie si constituie unul dintre cele mai complexe microsisteme sociale.

Casatoria este o problema personala si individuala, iar mentinerea armoniei familiei are in fiecare caz particularitatile ei. Se intampla insa adesea ca  cei casatoriti sa descopere abia dupa ce incep convietuirea ca au stiut destul de putin despre celalat cand au spus „DA”. Uneori descopera ca au stiut destul de putin chiar despre ei insisi, despre modul in care gandesc si simt cand sunt pusi in anumite situatii.

Citeste si:  Sexperta: am un iubit panicat si obiecte pe cale de recuperare

Sunt o multitudine de factori care marcheaza masura in care un cuplu reuseste sa convietuiasca placut in primii ani de casnicie. Fara a avea pretentia ca precizam toti acesti factori sau ca ordinea in care o fac este cea mai potrivita, voi enumera in continuare :
– atractia la prima vedere – ceva greu de definit practic, dar in multe dintre cazuri este un liant destul de puternic;
– comunicarea si deschiderea spre comunicare a celor doi este foarte importanta; comunicarea in sine e o notiune foarte complexa si se refera atat la capacitatea de a schimba idei verbal, cat si la capacitatea de a comunica non verbal, prin gesturi, prin atitudini;
– imaginea despre notiunea de familie, determinata in mare masura de mediul familial in care cei doi au crescut, de masura in care s-au obisnuit sa tina seama sau nu de morala si de convenientele sociale in general;


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.