Ce faci cand sotul sta prea mult la job

Barbat care sta pana noaptea la birou

Daca sa fii geloasa pe o  alta femeie este un lucru normal, ce te faci insa atunci cand simti ca jobul pe care-l are este cel care-ti rapeste prea mult din timpul si atentia barbatului pe care-l iubesti ?

Cum lupti cu gelozia care te cuprinde in astfel de situatii ? Si, mai ales, cum reusesti sa regasesti echilibrul relatiei, fara sa risti ca el sa-ti spuna intr-o zi : ‘Ok…daca vrei stau cu tine toata ziua, dar sa vedem cine se mai ocupa de finantarea cheltuielilor !’

Nu e o regula general valabila, dar sunt destul de multe situatii in care barbatul e cel care-si pune in mod deosebit problema intretinerii financiare a familiei, fie pentru ca are un job bine platit, fie pentru ca detine propria afacere sau uneori chiar ambele. Acestea ii ocupa insa foarte mult timp si ii consuma energia si nervii. Ca urmare, cand ajunge acasa, destul de tarziu uneori, nu-l mai intereseaza diversele probleme casnice pe care le considera marunte. In plus, faptul ca este capabil sa aiba un venit suficient ii da un sentiment de superioritate, dar si de independenta.

Citeste si:  Ciocolata si dragostea merg mana in mana

Se spune ca „in spatele unui barbat puternic sta intotdeauna o femeie puternica”.Este foarte adevarat ca realizarile unui barbat depind in mare masura de linistea pe care o gaseste cand ajunge acasa tarziu, de bucuria cu care il intampina o sotie  cu masa pregatita, cand copii sunt deja la culcare. Cand ea ii serveste in tacere cina sau schimba doar cateva fraze banale despre starea vremii si stirile politice, ori il asculta cu interes povestind despre diversele probleme pe care el le-a avut in cursul zilei si apoi ii pregateste constiincioasa bagajul pentru delegatia in care el va urma sa plece a doua zi – delegatie despre care a informat-o in ultima clipa inainte de a adormi.

Citeste si:  Cum depistam un barbat mincinos?

Este la fel de adevarat, insa, ca uneori o sotie poate incepe sa se simta singura atunci cand cel de langa ea este doar musafir in propria casa; apare inevitabil senzatia de gelozie pe ceea ce il indeparteaza de ea. Aceasta gelozie poate evolua negativ atunci cand intre cei doi se instaleaza lipsa de comunicare si mai este doar un pas pana la aparitia banuielilor ca ceea ce il tine pe el departe de casa nu sunt doar problemele de serviciu sau cele de afaceri, sentimentul de gelozie devenind si mai intens.

Citeste si:  Dragoste fara cuvinte

Daca va intrebati care este solutia?

Nu exista o reteta standard de conduita in astfel de situatii. Fiecare dintre noi femeile trebuie sa reusim sa-l facem constient de importanta noastra in viata lui. Sa-l facem sa aprecieze confortul casnic pe care i-l asiguram atunci cand ajunge acasa, sa-l pastram aproape de sufletul nostru chiar si atunci cand este departe. Si cel mai important e sa reusim sa pastram comunicarea. Sa-i dam senzatia ca jobul sau afacerile sunt cele care-l inlantuiesc, ca noi suntem persoana care-i ofera bucuria de a trai si de a se relaxa. Complicat, nu? Cine a spus ca sa fii o sotie buna, e ceva usor? 🙂


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.