Discutii in cuplu…E momentul sa avem un copil

Starting family sau momentul de a avea un copil

 „Starting a family”?! Acesta expresie am intalnit-o des in filmele americane.  E interesant cum ei definesc notiunea de familie strict legata de existenta cel putin a unui copil. Sunt cupluri casatorite de ani de zile, dar care considera ca devin o familie in sensul propriu al expresiei abia atunci cand relatia este „consfintita” de venirea pe lume a primului copil.

La noi insa, familia se considera ca prinde contur imediat ce doi parteneri trec pe la ofiterul starii civile si semneaza Certificatul de casatorie. Urmeaza apoi, imediat sau dupa ceva timp, casatoria religioasa si nunta. In multe din cazuri la putin timp dupa nunta cei doi soti decid de comun acord sa aiba un copil.

Citeste si:  Femeia Scorpion si compatibilitatile ei in anul 2011

Daca ai trecut deja printr-o asemenea situatie stii ce insemna bucuria a a-ti fi intemeiat o familie completa si stii ce inseamna responsabilitatile pe care le implica.

In ultima vreme insa se intalnesc tot mai des situatii in care doi tineri care se iubesc iau mai greu decizia de a se casatori si uneori si mai greu pe cea de a avea un copil. Problemele sociale si financiare, cum ar fi lipsa unei locuinte, marcheaza major o asemenea decizie… Mai mult, femeile din ziua de azi isi pun intrebarea daca  decizia de a avea  un copil le va afecta cariera.

Citeste si:  Cateva tehnici de sex oral

Trebuie sa recunoastem, ca majoritatea joburilor actuale necesita o implicare ce nu ne mai da timp sa ne planificam cu usurinta un copil. Vine insa momentul in care instinctul matern are prioritate si ne dam seama ca de fapt un copil este cea mai importanta realizare a unei femei. Incepem sa observam tot mai des, cand mergem pe strada, femeile insarcinate sau pe cele care au copii mici si incepem sa discutam toate acestea cu partenerul de viata sau cu prietenele.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.