Secrete si minciuni

Este usor sa ne gandim ca o buna comunicare intr-o relatie inseamna sa ii spui partenerului tau tot. Dar exista cazuri uneori in care anumite secrete mici ajuta la pastrarea individualitatii unei persoane.
Exista o intreaga gama de ganduri, fantazii si activitati zilnice care nu trebuie impartasite cu partenerul tau – de la un zambet flirtant cu persoana de la care cumperi cafea sau ziare in fiecare dimineata, pana la conversatii cu prietenii la masa de pranz.
Secretele mari totusi pot sa faca rau unei relatii in cateva moduri majore si este important sa fim capabili sa intelegem diferenta dintre cele doua.
O regretabila aventura de noapte poate ar fi cel mai bine sa fie tinuta secret, intrucat dezvaluirea acestui lucru ar insemna mai mult ca incerci sa scapi de povara. Dar o aventura mai lunga este diferita. O flirtare scurta poate sa para amuzanta si sa schimbe o zi normala si trista si chiar sa adauge putin erotism relatiei, dar o obsesie cu o alta persoana care te opreste din a fi intima cu partenerul tau nu este sanatoasa. Daca cheltuiesti prea multi bani pe o pereche ciudata de pantofi, e ok, dar daca ti-ai cumparat zece perechi in ultimele zece luni si ai probleme in a-ti achita facturile, atunci aceasta este de neinteles, si chiar rusinos.
O relatie sanatoasa inseamna sa te simti suficient de sigura in propria ta piele si sa fii in stare sa imparti totul cu partenerul tau. Exista suficient respect de sine si respect pentru celalalt ca si indivizi separati. Puteti sa vorbiti despre anumite lucruri inainte sa recunoasteti diferenta dintre minciunile ” albe” care pastreaza pacea si armonia in relatia si secretele distrugatoare care pot distruge increderea si va pot desparti.

Citeste si:  O infrangere mai frumoasa decat toate victoriile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.