Sfaturi financiare pentru cuplurile casatorite

Daca mentionam infidelitatea intr-o relatie atunci gandurile tale se vor concentra asupra relatiilor sexuale. Totusi, 50% din divorturi nu sunt relationate cu infidelitatea sexuala, cimai degraba cu infidelitatea financiara. In societatea din zilele noastre, fata infidelitatii este este financiara si divorturile se intampla in mod repetitiv ca un rezultat al secretelor financiare dezvaluite. Cel mai frecvent se intampla ca femeile sa fie „neloiale” din punct de vedere financiar in comparatie cu barbatii, care au tendinta sa fie mai infideli din punct de vedere sexual.
Cuplurile de tineri casatoriti vor ascunde anumite lucruri financiare pentru a preveni confruntarile si pentru a evita distrugerea mariajului. Imediat ce infidelitatea incepe, de obicei nu se opreste pana nu atinge punctul intoarcerii. In acest punct, datoriile financiare devin prea mari pentru a fi ascunse si fie partenerul se va descurca, fie partenerul celalalt va descoperi, ceea ce va adue cu sine frustrare si de cele mai multe ori este inceputul sfarsitului casniciei, in special daca ajutorul profesional nu este cerut si cautat imediat.
Barbatii par sa fie mai putin capabili sa faca fata infidelitatii financiare decat femeile si, atunci cand descopera ca partenera lor le-a fost necredincioasa din punct de vedere financiar o lupta se va porni. Deci ce trebuie sa faca un cuplu de tineri casatoriti pentru a evita dezastrul?
Fiti sinceri unul cu celalalt si pregatiti si mentineti un buget.
Daca un cuplu tanar este ” programat” ca numai o singura persoana sa aduca bani, atunci trebuie sa va revizuiti cu atentie veniturile si mai ales cheltuielile.
Problemele maritale care sunt cauzate din lipsa maturitatii financiare cauzeaza ca cei mai buni prieteni sa devina dusmani si in orice mariaj, poate sa fie o distrugere brutala. Daca ai probleme cu ascunderea banilor si a cheltuielilor de sotul tau, atunci ar trebui sa primesti consultanta financiara.

Citeste si:  Ucigasii libido-ului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.