fbpx

Cele mai frecvente probleme care duc la destramarea cuplurilor

Infidelitatea emotionala
 

5. „Infidelitatea” emotionala

Odata ce cuplurile se casatoresc, nu este neobisnuit ca ei sa se deconecteze emotional unul de celalalt. Cand se intampla acest lucru, este posibil ca cel putin nevoile unui sot sa devina nesatisfacute si astfel pot incepe sa caute in alta parte sa se simta implinite. Aici este locul unde infidelitatea emotionala are ocazia sa apara in relatie.

De multe ori, partenerii considera ca infidelitatea emotionala este mai rea decat inselarea fizica pentru ca este vorba despre mai mult decat sex; este vorba despre conectarea cu o alta persoana la un nivel intim. Este important ca partenerii sa ramana in sprijinul nevoilor emotionale ale celuilalt, deoarece, atunci cand acestea sunt indeplinite, nu vor avea atat de mult interes sa caute in alta parte.

Citeste si:  Diferenta de varsta in cuplu

6. Certurile despre bani

Discutarea finantelor cu partenerul poate fi stresanta si tensionata, mai ales daca cuplul are obiceiuri de cheltuieli diferite sau modalitati diferite de gestionare a banilor. Atunci cand un sot este stresat in legatura cu banii, ei pot fi mai putin rabdatori si mai iritati in general. Acestia pot sa duca  lupte cu partenerul lor despre lucruri fara sa-l realizeze.

7. Interferentele tehnologice

Intr-o lume care este in mare parte condusa de tehnologie, poate fi dificil sa nu fii „prins” cu gadget-uri electronice. Acesta este motivul pentru care tot mai multe cupluri raporteaza ca obsesia  partenerului lor cu tehnologia interfereaza cu relatiile lor. .

Citeste si:  Preludiu perfect

Sa spunem ca, de exemplu, partenera devine atat de atasata de smartphone-ul ei, incat îi trimite mesajele la masa, in loc sa se angajeze in conversatia cu sotul ei. Sau poate ca un sot este atat de fixat pe tableta incat tot ce vrea sa faca dupa cina este sa joace jocuri si sa navigheze pe Facebook. Aceste situatii pot inlocui comunicarea sanatoasa si chiar intimitatea.

Citeste si:  Descopera daca minte

8. Egoismul

Daca un partener actioneaza in mod egoist si consistent ,isi va plasa propriile nevoi si dorinte inaintea partenerului si  va fi doar o chestiune de timp pana cand partenerul neglijat se va simti nevrednic. Egoismul in forma lui cea mai grava inseamna controlul, manipularea,  gelozia, posesivitatea si abuzul. In forme mai blande, poate fi vazut ca intr-o lipsa de consideratie si respect. Pentru a preveni problemele de egoism partenerii trebuie sa invete cum sa actioneze cu empatie si sa creeze un echilibru intre nevoile lor si ale partenerilor.

 

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.