De ce sa aleg Implantul Dentar, pentru sanatatea mea?

Cea mai mare dorinta a pacientului, care si-a pierut partial sau total dintii este sa isi recastige functionalitatea danturii si de ce nu, sa aiba unzambet frumos. La ora actuala, cea mai eficienta solutie este implatul dentar.

Dar, sa incepem cu inceputul… Cum ne afecteaza lipsa dintiilor viata?

Lipsa dintilor este o experienta foarte neplacuta, pe care unii oameni o experimenteaza doar la batranete, altii insa mai putini norocosi o traiesc din tinerete. Lipsa dintilo afecteaza atat masticatia cat si estetica. In plus, osul maxilar, acolo unde nu mai exista dinte sau dinti se va resorbi, adica se va topi, astfel incat inserarea unui implant va fi riscanta sau chiar imposibila in lipsa unor manopere suplimentare, cum ar fi cele de aditie de os, prin care se reface volumul osos astfel incat implantul sa se poata ancora ferm.

Citeste si:  Inotul poate calma durerile difuze provocate de fibromialgie

Cand se pierd grupe mari de dinti sau chiar toti dintii, nu avem cum sa nu observam ca estetica faciala are mult de suferit. Oasele maxilare se resorb, iar structurile fetii incep sa se modifice: buzele capata un aspect infundat si subtiat iar drept efect, apar numeroase riduri in jurul gurii si langa nas, dimensiunea verticala scade. Astfel, fata va avea un aspect de imbatranire prematura.

Cei care opteaza pentru proteze mobile stiu ca acestea sunt o solutie de compromis, pentru ca multe din alimentele preferate sunt constant evitate, devin obsedate de mobilitatea protezelor si evita sa zambeasca sau sa manance, ajungand chiar sa se izoleze.

Atunci cand se pierde un dinte, iar acesta nu este inlocuit, dintii vecini, dar si cei antagonisti sau opusi vor migra, schimbandu-si pozitia corecta. Acest fapt va conduce la dezechilibre ale muscaturii astfel, pacientul va experimenta oboseala musculara si dureri nejustificate in regiunea capului, precum si un permanent discomfort la nivelul danturii.Dintii migrati vor retentiona mai usor placa bacteriana si tartru, ceea ce va conduce la instalarea infectiilor, atat la nivel dentar prin aparitia si complicarea cariilor cu afectiuni ale canalelor.

Citeste si:  8 motive sa bei ceai de ghimbir

De ce sa alegem tratamentul dintilor prin apelare la implantul dentar?

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaureaza estetic si functional dantura pentru cel putin 30-40 de ani, adica predictibil pe termen lung. Acest rezultat poate fi atins numai prin implicarea totala de ambele parti: de partea medicului, prin investigare atenta, diagnostic corect si planificare interdisciplinara si de partea pacientului. Megagen prezista implanturi revolutionare. Cauta un cabinet partener Megagen unde poti beneficia de un implant.

Citeste si:  Nemultumire si suferinta: ce faci cand nu-i poti schimba pe ceilalti?

Pentru a ne bucura cat mai mult timp de implanturile dentare, trebuie ca pacientul sa respecte cateva conditii:

  • Alegerea  corecta a specialistul in implantologie, pentru a diminua riscurile si pentru a evita complicatiile ce pot aparea dupa efectuarea procedurii
  • trebuiesc respectate indicatiile medicului implantolog
  •  prezentarea la controalele periodice  sau ori de cate ori observati o schimbare la nivelul implanturilor dentare
  • Sa se faca o data la 6 luni detartraj si periaj

Nu uitati  sa urmati cu mare atentie indicatiile medicului daca va  doriti sa va vindecati corect. Alege un cabinet …


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.